What about MEM

De opleiding

De opleiding Media en Entertainment Management focust zich op ondernemerschap en het managen van creatieve mensen en creatieve processen. Tijdens de studie maken de studenten kennis met verschillende disciplines waar je als manager mee te maken krijgt. Ook leren de studenten hoe de praktijk werkt en leren zij een demo opnemen en bewerken, een magazine in elkaar zetten en een live broadcast uitvoeren. Daarmee gaan de studenten aan de slag in de opleiding en tijdens de stage- en afstudeeropdracht.

Daarnaast leren de studenten in de opleiding ook vaardigheden voor onderzoek, bedrijfseconomie en management. Het is tegenwoordig belangrijk om slim te gebruik maken van allerhande (sociale) media. Daarom leren de studenten ook verschillende communicatiemiddelen en -technieken kennen en hoe deze gecombineerd kan worden ingezet. Cross mediaal denken en werken staan dan ook centraal tijdens de opleiding. Een studiejaar bestaat uit vier modulen van tien weken. In elke module staat één thema centraal dat vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht. Zo leren de studenten een probleem vanuit verschillende gezichtspunten te bekijken en op te lossen.

Instroom vwo

Er is ook een driejarig Engelstalig programma voor vwo-leerlingen en internationale studenten die aan de toelatingseisen voldoen. Dit is een intensieve, verkorte hbo-studie voor studenten die een hoog niveau aankunnen.

Meer weten?

Benieuwd naar het complete overzicht van de opleiding? Vraag de brochure aan van Media en Entertainment Management.

Lees over de minoren
Lees over de master

This post is also available in: Engels