Master Content & Media Strategy (MCMS)

Heb jij een bachelor op gebied van media, communicatie, marketing of management en ben je klaar voor de volgende stap? Wil jij ontdekken hoe je content en media inzet om de strategische doelen van jouw organisatie te behalen? Wil je de ideale media content zo effectief mogelijk inzetten via de juiste communicatiekanalen? Dan is de Engelstalige master Content & Media Strategy de studie voor jou!

Wat staat je te wachten?

Tijdens master leer je in één jaar met een strategische bril te kijken naar de inzet van content en media. Je leert hoe je de ideale match vindt tussen de doelstellingen van een organisatie en de vele mogelijkheden van media. Het (online) medialandschap verandert razendsnel en jij leert hoe je in deze fascinerende wereld steeds weer de juiste keuzes maakt.

Co-creatie met het werkveld staat centraal tijdens de opleiding. Je doet real-life opdrachten deels in kleine studententeams, waarbij je intensief samenwerkt met vakkundige docenten en enthousiaste opdrachtgevers. Om je masterniveau aan te tonen werk je tijdens het jaar ook individueel aan een content en media strategie voor een echte opdrachtgever. Zo bouw je een persoonlijk portfolio op, waarmee jij laat zien dat jij de strateeg bent waar bedrijven om staan te springen.

Loopbaan

Na je opleiding ben je direct van meerwaarde voor uiteenlopende organisaties en bedrijven. Je kunt aan de slag bij creatieve bureaus, mediabureaus of als mediaexpert binnen een organisatie.

  • Brand publisher: je zet organisaties op de kaart door onderscheidende content te produceren namens jouw merk.
  • Contentstrateeg: jij bepaalt welke content je op welk moment inzet en via welk kanaal.
  • Brand manager: jij draagt de verantwoordelijkheid voor het merk van jouw organisatie in alle vormen van communicatie.
  • Marketingstrateeg: naar aanleiding van marketingdata zet jij producten in de markt en werf je klanten.
  • Online Marketeer: jij analyseert de online data en zet de optimale online middelenmix in om marketingdoelstellingen te behalen.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je een bacheloropleiding nodig die voldoende aansluit op de inhoud van de master, zoals de opleiding Creative Business (Media Management) of een andere bachelor op het gebied van communicatie, media marketing of management.

Engels

Omdat de voertaal van de opleiding Engels is, is het belangrijk dat je deze taal voldoende beheerst. Wij vragen bij inschrijving om bewijs van een van onderstaande taalniveaus:

  • IELTS-score 6.0;
  • TOEFL-paper score 550, TOEFL-computer score 213 of TOEFL-internet score 80;
  • Cambridge ESOL score CAE-C.

Heb je een volledig Engelstalige bacheloropleiding gevolgd aan een geaccrediteerde instelling? Dan hoef je niet aan bovenstaande eisen te voldoen

Start van de master

Dit is een nieuwe opleiding die nog wacht op accreditatie naar aanleiding van de toets nieuwe opleiding. De verwachting is dat de opleiding in september 2018 van start gaat.

Meer weten? Stuur dan een e-mail naar: mcms@stenden.com

This post is also available in: Engels